Naam: Jeffrey de Zwaan

Bijnaam: The Black Cobra

Geboortedatum: 26-03-1996

Geboorteplaats:  Rijswijk, Nederland

Woonplaats: Leidschendam, Nederland

Dartpijlen: Jeffrey de Zwaan signature darts 23 gram

 

Jeffrey de Zwaan was vroeger als kleine jongen al vastberaden om prof voetballer te worden. Tijdens zijn voetbalcarrière keek Jeffrey altijd vaak met zijn vader en opa naar darten op tv. Sinds dien is Jeffrey ook een dartbord gaan kopen. Maar dat dartbord stond toen nog op de grond! Toen Jeffrey een leeftijd had van 8 jaar ging het dartbord op de goede hoogte. Een vriend van Jeffrey gooide bij een dart club en die nam Jeffrey een keer mee. Toen Jeffrey die keer mee ging vond hij het heel leuk en is hij er mee door gegaan. In 2008 won Jeffrey zijn eerste grote titel en dat was de Leidschendamse kampioenschappen voor de jeugd.

Daarna is Jeffrey verder gegaan in het spelletje en is die terecht gekomen bij de dartsbond Darts in Delft (D.I.D). Na een goede eerste helft is Jeffrey overgestapt naar de D.S.W.N. (Darts Sport West Nederland). Daar speelde hij laco (landelijke competitie) en kon mee naar allemaal toernooien (nationaal en internationaal).

Jeffrey is veel beter geworden in het spelletje en dat zien we ook in de prestaties terug.

In 2010 mocht Jeffrey met het Nederlands team mee om voor Nederland uit te komen. Voor zijn eerste keer haalde Jeffrey toch in de koppels samen met Jeffrey Stigter goud. Ook maakte Jeffrey zijn tv debuut in 2010, dat was op de zuiderduin masters jeugd. Toen verloor hij de eerste wedstrijd van Jimmy Hendriks.

Na een Nederlands Kampioenschap en een Europees kampioenschap was er ook een wereld kampioenschap. In 2012 won Jeffrey zijn allergrootste titel tot nu toe ooit, hij schreef de Winmau World Masters Youth op zijn naam en mocht zich bekronen tot Wereld kampioen.